عوارض لمینت دندان

عوارض لمینت دندان

خطرات مرتبط با لمینت دندان

 

لمینت یک درمان دندانپزشکی است که بیشتر به حوزه زیبایی و بهبود ظاهر دندان ها مربوط می شود، اما می تواند خطرات خاصی را نیز ایجاد کند. رایج ترین عوارض لمینت دندان عبارتند از:

  1. خطرات زیبایی: لمینت ها ممکن است نتایجی طبیعی ارائه ندهند و در کنار دندان های اطراف خیلی بزرگ یا حجیم به نظر برسند.
  2. حساسیت: برخی از افراد به دلیل افزایش تخلخل مواد، پس از قرار دادن لمینت ها دچار حساسیت می شوند.
  3. مقاومت در برابر لکه: لمینت ها در برابر لکه شدن مقاوم نیستند، بنابراین با گذشت زمان تمایل به زرد شدن دارند.
  4. خطر شکستگی: مواد مورد استفاده برای ساخت لمینت ها معمولاً سخت و شکننده است، بنابراین همواره مستعد شکست و یا ترک هستند.
  5. پوسیدگی: اگر فردی که لمینت انجام داده، بهداشت دهان و دندان ضعیفی داشته باشد، پوسیدگی می تواند در اطراف لبه های لمینت رخ دهد که می تواند منجر به شل شدن لمینت و تعویض آن شود.
  6. واکنش آلرژیک: برخی از افراد ممکن است به مواد مورد استفاده برای لمینت ها، واکنش آلرژیک نشان دهند.
  7. سایش: با گذشت زمان، لمینت ها ممکن است فرسوده و یا لک شوند و به طور دوره ای نیاز به تعویض داشته باشند.
  8. آسیب به دندان های اطراف: هنگام گذاشتن لمینت، ممکن است دندان های دیگر، دچار آسیب هایی مانند بریدگی یا تغییر رنگ شوند.

بیشتر بخوانید : پوسیدگی دندان | علائم و راه های پیشگیری

 عوارض لمینت دندان

علل عوارض لمینت دندان

 

لمینت های دندان مزایای زیبایی و عملکردی دارند، اما ممکن است در معرض عوارض خاصی نیز باشند. علل اصلی عوارض لمینت دندان را می توان به دو دسته عوامل بیولوژیکی و عوامل محیطی تقسیم کرد.

از جنبه بیولوژیکی، تغییرات آناتومیکی در دندان و وجود پاتولوژی زمینه ای یا ناهنجاری های مادرزادی می تواند منجر به بروز عوارض شود یا در برخی موارد باعث از کار افتادن کامل لمینت شود.

علاوه بر این، سلامت کلی دهان و دندان یک فرد می تواند بر موفقیت یا شکست لمینت تأثیر بگذارد، به طوری که بهداشت نامناسب دهان و دندان منجر به افزایش خطر بیماری لثه و همچنین افزایش خطر ایجاد پوسیدگی می شود، که هر دو می توانند منجر به عوارض لمینت دندان شوند.

عوامل محیطی نیز می توانند به نوعی در افزایش عوارض لمینت دندان موثر باشند. آماده سازی نامناسب می تواند منجر به احتباس ناکافی یا باقی ماندن مواد اضافی در زیر لمینت شود، یا می تواند منجر به چسبندگی ناکافی لمینت ها شود.

علاوه بر این، تنظیمات و یا اصلاح انجام شده پس از قرار دادن اولیه لمینت نیز می تواند باعث خرابی ناشی از شکستگی یا سایر خرابی های مکانیکی خود لمینت شود. استفاده طولانی مدت از لمینت های دندانی نیز ممکن است تحت تأثیر نیروهای خارجی قرار گیرد، به ویژه هنگامی که در معرض دماهای شدید یا در معرض مواد شیمیایی قرار می گیرند، که می تواند باعث تخریب زودرس مواد در طول زمان شود.

در نهایت، نگهداری پس از قرار دادن لمینت و عادات فردی، مانند دندان قروچه، نیز می تواند در عوارض بعدی نقش داشته باشد.

بیشتر بخوانید : مزیت های انجام لمینت

نشانه های عوارض لمینت دندان

شناسایی علائم و نشانه های عوارض لمینت دندان

 

شناسایی علائم و نشانه های عوارض لمینت دندان می تواند مشکل باشد. بیشتر لمینت‌های دندان از لایه نازکی از سرامیک ساخته می‌شوند که روی سطح دندان اعمال می‌شود و دوام آن‌ها را به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌های دندانپزشکی زیبایی تبدیل می‌کند. با این حال، چند عارضه مانند تغییر رنگ، تراشه، ترک خوردن، لک شدن و حساسیت وجود دارد.

به منظور شناسایی علائم و عوارض لمینت دندان، مهم است که بدانیم به دنبال چه چیزی باشیم. شایع ترین علامت مشکل در لمینت دندان تغییر رنگ یا لکه است. تغییر رنگ ممکن است به دلیل تماس غذا، نوشیدنی و سایر مواد با لمینت رخ دهد.

علاوه بر این لک شدن ناشی از سیگار(تاثیر سیگار کشیدن بر دندان) و قهوه نیز شایع است. اگر متوجه شدید که لمینت شما زرد، خاکستری یا قهوه ای می شود، می تواند نشانه تغییر رنگ باشد و ممکن است نیاز باشد توسط دندانپزشک بررسی شود.

یکی دیگر از علائم رایج مشکل در لمینت دندان، تراشه یا ترک خوردن است. این موضوع می تواند ناشی از گاز گرفتن مواد غذایی سفت، استفاده از دندان ها به عنوان ابزار یا ساییدن دندان ها در شب باشد. اگر متوجه هر گونه تراشه یا ترک در لمینت خود شدید، باید بلافاصله توسط دندانپزشک رسیدگی شود.

همچنین مهم است که هنگام مصرف غذاها یا نوشیدنی های سرد یا گرم مراقب حساسیت یا درد باشید. اگر دندان های شما به طور ناگهانی در هنگام قرار گرفتن در معرض مواد غذایی یا نوشیدنی سرد و گرم دچار حساسیت و یا درد شد، می تواند نشانه ای از مشکل در لمینت باشد. این مورد نیز باید فورا توسط دندانپزشک بررسی شود.

با آگاهی از علائم و نشانه‌های عوارض لمینت دندان، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که درمان زیبایی شما دست نخورده باقی می‌ماند و برای سال‌ها دوام خواهد داشت. اگر متوجه هر یک از این مشکلات شدید، بهتر است با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا در صورت لزوم ارزیابی و درمان شود.

 

راهبردهای پیشگیری از عوارض احتمالی لمینت دندان

 

برای جلوگیری از عوارض لمینت دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به پزشک ضروری است. دندانپزشک وضعیت لمینت ها را ارزیابی می کند و مطمئن می شود که آنها به درستی قرار گرفته و مهر و موم شده اند.

برای جلوگیری از گیر افتادن مواد غذایی در زیر لمینت ها باید از تکنیک های صحیح نخ دندان کشیدن و مسواک زدن استفاده کرد. معاینات منظم همچنین می تواند به شناسایی هرگونه مشکل در مراحل اولیه کمک کند و درمان آنها را آسان تر کند.

همچنین مهم است که از غذاهای چسبناک و مهمتر از آن سفت که می توانند باعث تراشه یا ترک خوردن لمینت ها شوند، خودداری کنید. از عاداتی مانند استفاده از دندان برای باز کردن بسته ها یا گاز گرفتن مواد سخت باید اجتناب شود. در صورت مشاهده هر گونه نشانه ای از ترک خوردگی یا جابجایی باید به پزشک اطلاع داده شود.

توجه به این نکته ضروری است که برخی از افراد ممکن است به مواد مورد استفاده برای قرار دادن لمینت ها حساسیت نشان دهند. برای کاهش  این علائم، می توانید از یک خمیر دندان حساسیت‌زدا استفاده کنید.

مراقبت از لمینت دندان

افراد همچنین هنگام مراقبت از لمینت خود باید از دستورالعمل های پزشک خود پیروی کنند. هنگام مسواک زدن و یا استفاده از نخ دندان در اطراف لمینت ها باید احتیاط کرد، زیرا فشار بیش از حد باعث آسیب می شود. اگر بیمار هر گونه ناراحتی یا تحریکی را تجربه کرد، باید برای مشاوره با دندانپزشک خود تماس بگیرد.

بیشتر بخوانید :معرفی لمینت و انواع آن

 

دریافت نوبت

برای دریافت نوبت و مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید.

مطالب مفید

پروتز دندان
پروتز دندان

پروتز دندان

دندان ها در اثر پوسیدگی و حوادث مختلف از دست می روند و جای آنها در دهان خالی می ماند. خالی ماندن جای دندان در

مزیت انجام ایمپلنت
ایمپلنت

مزیت انجام ایمپلنت

ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از روش های درمانی مناسب جهت پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته است. با این روش دندان