مهمترین عوارض ایمپلنت

مهم ترین عوارض ایمپلنت

ایمپلنت از دسته روش های بسیار محبوب برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است اما چه خوب است عوارض ایمپلنت را نیز بدانید. ایمپلنت نوعی عمل جراحی محسوب می شود. هر عملی یک سری عوارض به همراه دارد:

پایه ایمپلنت

عوارض ایمپلنت در چند روز ابتدایی

 

اولین چیزی که به عنوان عوارض ایمپلنت شناخته می شود دردی است که پس از انجام جراحی به سراغ شما می آید. درد پس از انجام جراحی به طور کلی یک امر عادی است و پس از مدتی از بین می رود. در این راستا پزشک سعی می کند یک سری مسکن در اختیار شما قرار دهد. مورد بعدی بروز حساسیت نسبت به گرما و سرما و یا جسم سخت است. رعایت عادت غذایی بسیار مهم است.

ممکن پس از چند روز اول از اجرای ایمپلنت لثه شما دچار خونریزی شود. بدانید که خونریزی لثه از مواردی است که می بایست به طور دقیق مدنظر قرار دهید. ورم کردن لثه نیز یکی از شایع ترین عوارض ایمپلنت محسوب می شود. ورم کردن لثه و مشکلات مربوط به آن می بایست بررسی شود. ورم با عفونت متفاوت است.

در صورتی که خونریزی پس از ایمپلنت شدید بود می توانید از گاز استریل استفاده کنید. گاز را روی محل ایمپلنت قرار دهید و فشار دهید تا خونریزی کاهش یابد.ورم کردن نیز بخشی از عوارض ایمپلنت محسوب می شود. ورم به دلیل فشار زیادی است که در حین عمل به لثه ها وارد می شود. ورم کردن از عوارض موقت ایمپلنت محسوب می شود و در نهایت یک هفته طول می کشد. در طول این دوره می توانید از کمپرسور یخ استفاده کنید.

عوارض ایمپلنت

عوارض ایمپلنت در دراز مدت

 

مواردی که در بخش اول در مورد عوارض انواع ایمپلنت دندان گفته شد مربوط به چند روز اول اجرای ایمپلنت است. یک سری از عوارض ایمپلنت مربوط به دوره طولانی مدت است. مثلاً یکی از مواردی که بارها در مورد آن صحبت شده است امکان لق شدن دندان های جانبی ایمپلنت است. لق شدن دندان های جانبی به طور کلی از مواردی است که اگر به آن دقت نشود سبب آسیب به کل بافت دهانی می شود و به نوعی ممکن است دندان اصلی خود را از دست دهید بنابراین نوع جویدن غذا می بایست با آرامش صورت بگیرد. در صورتی که احساس کردید دندان های کناری شما دچار لق شدگی شده اند می بایست سریعاً با پزشک خود صحبت کنید و شرایط را مدنظر قرار دهید. در صورتی که در زمان جویدن غذا احساس می کنید که پایه های ایمپلنت دچار آسیب شده است بهتر است که از جویدن غذا خودداری کنید. در این راستا بهتر است از دهانشویه استفاده کنید.

در صورتی که متوجه شدید بخشی از ایمپلنت به علت لق شدن، جدا شده است قطعه مورد نظر را نگه داشته و به پزشک مراجعه کنید. لق شدن پایه ایمپلنت معمولاً در طولانی مدت صورت می گیرد و جای نگرانی نبوده و شرایط ترمیم فراهم خواهد بود.

بیشتر بخوانید : باید و نباید های انجام ایمپلنت

ایمپلنت دندان

لق شدن روکش ایمپلنت

 

لق شدگی روکش ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد. در صورتی که قسمت پایه ایمپلنت لق شود چون پایه با لثه جوش نخورده است احتمال کاشت نادرست و کج وجود دارد.  در این صورت نیاز است که پایه به شکل کامل خارج شود و دوباره قرار بگیرد. استفاده از چسب های موقت سبب می شود که قسمت پروتز یا تاج دندان دچار مشکل شود. یعنی در صورت حرکات نامناسب دهان در زمان جویدن چسبندگی کم می شود و لقی و جدا شدن صورت می گیرد که می بایست توسط دندانپزشک سنجیده شود.

لق شدن پیچ متصل کننده پایه به پروتز نیز از عوارض ایمپلنت محسوب می شود. در صورتی که از ایمپلنت های ارزان قیمت و یا قطعاتی که عدم همخوانی دارند استفاده شود این مشکل رخ می دهد. گاه دیده می شود که روکش ایمپلنت می افتد. روکش ها در ابتدا با چسب چسبیده می شوند و امکان افتادن روکش ها وجود دارد. در صورت افتادن برای نصب مجدد می بایست به دندانپزشک مراجعه کرد. شکستگی پروتز را جدی بگیرید. در صورت فشار بیش از اندازه به قسمت روکش ممکن است این شکستگی رخ دهد.

 

 عفونت از عوارض ایمپلنت

 

امکان بروز عفونت پس از اجرای ایمپلنت وجود دارد. عفونت در بسیاری از زخم ها و عمل های جراحی دیده می شود. بنابراین بسیار مهم است که همه نکات بهداشتی را رعایت کنید تا درگیر عفونت نشوید. البته نکته دیگری که باید بدانید این است که مراقبت های پس از جراحی بسیار مهم است و سبب می شود که جلوی عوارض آن گرفته شود.

عفونت

 عوارض جدی ایمپلنت

 

در صورتی که پس از ایمپلنت دندان درگیر مشکلات سینوسی شدید نیاز است که دقت بیشتری در نظر بگیرید. در مواردی که عمل ایمپلنت در بخش بالایی فک صورت بگیرد احتمال بیرون زدن در یکی از حفره های سینوسی وجود دارد که قطعاً باید به پزشک مراجعه کنید و شرایط را بسنجید. نهایتا اگر مشکلات سینوسی در شخص بیشتر شد نیاز است که شرایط را به شکل دیگری بررسی کند.

مورد بعدی صدمات عصبی است. صدمات عصبی سبب بروز درد می شود. بروز درد به طور کلی سبب می شود که تا حدودی بی حسی در دندان ها احساس شود و لثه و لب و گونه ها نیز درگیر شوند.بنابراین، نیاز است پزشک موقعیت دهان و دندان شما را بررسی کند و همه جوانب را بسنجید.

 

سرطان و ایمپلنت لثه

 

برخی از رسانه ها معتقد هستند که سرطان یکی از عوارض ایمپلنت است. دقت کنید که ایمپلنت به هیچ عنوان سبب بروز سرطان نمی شود. در ایمپلنت ها پایه ای از جنس تیتانیوم استفاده می شود که در بخش داخل فک قرار می گیرد و این ماده سرطان زا نیست. از سوی دیگر از تحلیل رفتن استخوان نیز تا حد زیادی جلوگیری می شود.

ایمپلنت های دندانی بهترین روش درمان برای دندان های از دست رفته محسوب می شوند. معمولاً سرطان های دهانی که با عنوان تخصصی کارسینومای دهان شناسایی می شوند هیچ ربطی به ایمپلنت دندان ندارند و بیشتر مربوط به مصرف دخانیات و مشروبات الکلی هستند.

 

آیا بوی بدن دهان از عوارض ایمپلنت است؟

 

در صورتی که بررسی شود بوی بد دهان شخص ریشه خاصی نداشته باشد و شامل بیماری خاصی نشود می توان گفت که بوی بد دهان یکی از عوارض ایمپلنت محسوب می شود که معمولاً به واسطه عفونت ایجاد شده است. دقت کنید که این رویکرد به طور کلی شاخص های مخصوص به خود را دارند.

گاه نیز بافت دهان شخص به صورتی است که واکنش آلرژیک به ایمپلنت دارد و این موضوع بیشتر برای ایمپلنت های نامرغوب مدنظر قرار می گیرد.

 

چطور ایمپلنت دندان پس می زند؟

 

افرادی که درگیر بیماری خود ایمنی هستند ممکن است نسبت به ایمپلنت دندان دچار مشکل شوند و به نوعی بدن شخص این ماه را پس بزند. افرادی که درگیر بیماری های روماتیسم، لوپوس، اسکلروز و دیابت نوع یک و سلیاک هستند در این زمینه شرایط مخصوص به خود را دارند و قطعاً می بایست بررسی های لازم پیش از اجرا صورت بگیرد. پس از اجرای ایمپلنت در صورتی که کمبود خون رسانی صورت گیرد ممکن است که عوارض ایمپلنت بیشتر شود در این صورت لثه نمی تواند بافت ایمپلنت را بپذیرد و آن را پس می زند. دقت کنید که در این صورت نیز پزشک می بایست وضعیت ترمیم ایمپلنت را بررسی کند و نتیجه را اعلام نماید.

دریافت نوبت

برای دریافت نوبت و مشاوره رایگان شماره تماس خود را ارسال نمایید.

مطالب مفید

پروتز دندان
پروتز دندان

پروتز دندان

دندان ها در اثر پوسیدگی و حوادث مختلف از دست می روند و جای آنها در دهان خالی می ماند. خالی ماندن جای دندان در

مزیت انجام ایمپلنت
ایمپلنت

مزیت انجام ایمپلنت

ایمپلنت یا کاشت دندان یکی از روش های درمانی مناسب جهت پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته است. با این روش دندان