یکی از بهترین روش ها برای جایگزینی دندان ها، ایمپلنت می باشد. به یاد داشته باشید اگر شرایط بیمار مناسب باشد، می تواند به آسانی کاشت انواع ایمپلنت را انجام دهد. ما در این مقاله سعی داریم ایمپلنت برای زنان باردار را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
از ایمپلنت برای زنان باردار چه می دانید؟
قبل از اینکه به موضوع ایمپلنت برای زنان باردار بپردازیم باید با ایمپلنت آشنا شوید. بهتر است بدانید ایمپلنت جراحی تهاجمی محسوب می شود. یک زن باردار می تواند بعد از سه ماهه اول کاشت ایمپلنت را انجام دهد. بیشتر دندانپزشکان معتقدند که کاشت ایمپلنت را به بعد از بارداری موکول نمایید. توجه داشته باشید دوران بارداری می تواند در زندگی یک زن تاثیر زیادی بگذارد. گاهی اوقات لثه ها به شدت ملتهب می شوند. بیشتر اوقات بیماران متوجه این تغییرات می شوند. لثه ها بسیار متورم و قرمز رنگ می شوند. علاوه بر این هنگام مسواک زدن بیمار درگیر خونریزی می شود. این نشانه ها معمولا از ماه دوم بارداری شروع می شود و در ماه هشتم به اوج خود می رسد. به یاد داشته باشید بعد از زایمان این علائم به طور کامل برطرف می شوند.
همانطور که گفته شد بهتر است ایمپلنت برای زنان باردار بعد از زایمان انجام شود. لازم به ذکر است بدانید التهاب لثه معمولا در جلوی دهان دیده می شود. نشانه های التهاب مانند التهاب معمولی می باشد اما امکان دارد دلایل بروز آن کمی متفاوت باشد. یکی از دلایل معروف التهاب می تواند به هورمون ها مربوط شود. سطح هورمون پروژسترون امکان دارد افزایش یابد. پس از آن سیستم ایمنی در دوران بارداری کمی پیچیده می شود و ممکن است باکتری ها لثه را درگیر مشکل کنند.
از عوارض ایمپلنت برای زنان باردار چه می دانید؟
- ایمپلنت برای زنان باردار می تواند عوارض ایجاد کند. بهتر است بدانید ایمپلنت در دوران بارداری منعی ندارد ولی بهتر است است آن را انجام ندهید. استخوان فک پیش از نصب دندان مصنوعی به جوش خوردن و متصل شدن احتیاج دارد. عمل های جراحی معمولا دارای عوارض محدودی می باشند، پس اگر در دوران بارداری قرار دارید، بهتر است این عمل را انجام ندهید.
- گاهی اوقات پس از کاشت ایمپلنت زن باردار درگیر التهابات و عفونت لثه می شود. به همین خاطر امکان دارد این نوع جراحی برای مادر خطرات زیادی به همراه داشته باشد.
- یکی از مهم ترین دلایلی که زن باردار تحت تاثیر قرار می گیرد، موضوع استرس می باشد. استرس می تواند زندگی مادر و جنین را کاملا مختل کند. کاشت ایمپلنت جزو عمل های غیر ضروری محسوب می شود و می تواند به مادر استرس زیادی وارد کند. به همین خاطر بهتر است درمان ایمپلنت را در زمان مناسب تری قرار دهید.
- استفاده نمودن از بی حسی موضعی در دوران بارداری خطری ندارد، ولی بیهوشی عمومی می تواند برای مادر عوارض داشته باشد.
- تحقیقات نشان می دهد اشعه ایکس نمی تواند برای زن باردار عوارضی داشته باشد. توجه داشته باشید این اشعه ممکن است برای جنین دارای عوارض باشد. بسیاری از افراد از قرار گرفتن در معرض این اشعه در دوران حاملگی پرهیز می کنند.
آیا زن باردار می تواند در جلسات مشاوره ایمپلنت شرکت کند؟
همانطور که گفته شد ایمپلنت برای زنان باردار بهتر است بعد از دوران بارداری انجام شود. در سه ماهه دوم شخص می تواند در جلسات مربوط به مشاوره ایمپلنت شرکت کند. بهتر است بدانید در این تایم استفاده نمودن از اشعه ایکس خطری ندارد. به همین دلیل جراح می تواند سلامت استخوان فک و سلامت لثه ها را به طور دقیق بررسی نماید. خانم باردار می تواند بعد از دوران بارداری به کاشت ایمپلنت بپردازد.
آیا جنین می تواند کلسیم را جذب کند؟
یکی از دلایل منع ایمپلنت برای زنان باردار مربوط به کلسیم می باشد. اگر مادر نتواند کلسیم زیادی مصرف کند، جنین می تواند از استخوان های مادر مقدار زیادی کلسیم دریافت نماید. زمانی که ایمپلنت درون استخوان فک قرار می گیرد، زن باردار می تواند درگیر مشکل شود. پس بهتر است در زمان بهتری این نوع جراحی انجام شود.
چگونه بعد از زایمان برای کاشت ایمپلنت آماده شویم؟
ما در بخش های قبل به موضوع ایمپلنت برای زنان باردار پرداختیم. در ادامه به بررسی موضوع کاشت ایمپلنت بعد از زایمان می پردازیم:
- بهتر است بدانید تغییرات هورمونی لثه را درگیر مشکل می کنند. علاوه بر این یک زن باردار بیش از سایر زنان درگیر پوسیدگی دندان می شوند. به همین دلیل یک خانم باردار باید حتما به بهداشت دهان و دندان زیادی دهد. او باید استفاده از نخ دندان و مسواک را جدی بگیرد.
- برای جلوگیری از ایجاد لثه قرمز و متورم فرد باید به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهد. یک زن باردار باید برای چکاپ به دندانپزشکی مراجعه کند. به یاد داشته باشید بهتر است در سال دو بار به دندانپزشکی مراجعه نماید.
- یک خانم باردار باید از یک برنامه غذایی منظم استفاده کند. شکر در برنامه غذایی او باید محدود و اندک باشد. کربوهیدرات می تواند موجب تسریع رشد باکتری ها شود. پس استفاده از کربوهیدرات را باید به حداقل برساند. به همین خاطر در برنامه غذایی زن باردار باید لبنیات به میزان کافی قرار بگیرد.
- به یاد داشته باشید اگر در دوران حاملگی استفراغ می کنید، باید دهان خود را با یک قاشق چای خوری جوش شیرین و آب بشویید. به یاد داشته باشید اسید می تواند برای دندان های شما مضر باشد.
- بهتر است خانم باردار در روز سه بار مسواک بزند. استفاده از نخ دندان را فراموش نکند. علاوه بر این باید از دهانشویه نیز استفاده کند. دهانشویه می تواند تا حد زیادی از بیماری های لثه جلوگیری کند.
چگونه در دوران بارداری به رعایت بهداشت دهان و دندان بپردازیم؟
ما در این مقاله به طور مفصل به موضوع ایمپلنت برای زنان باردار پرداختیم. به یاد داشته باشید باید یک خانم باردار به موارد زیر اهمیت دهد:
- بهتر است از خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده کند.
- از یک رژیم غذایی سالم استفاده نماید. برنامه غذایی یک زن باردار باید دارای ویتامین، کلسیم و پروتئین باشد.
سخن پایانی
معمولا دندانپزشکان ایمپلنت برای زنان باردار را پیشنهاد نمی کنند. بعد از پایان سه دوره اول به زنان باردار این اجازه داده می شود تا دندان های خود را پر و عصب کشی کنند. توجه داشته باشید اگر ضرورت پزشکی نباشد به فرد توصیه می شود تا اتمام بارداری صبر نماید. بیمار باید توصیه های پزشک را جدی بگیرد.